Σχέσεις εξ' αποστάσεως





σχεσεις εξ αποστασεως..σχέσεις με προγραμμα , με προκαθορισμένη την εξελιξη σε μεγαλο ποσοστο. Σχέσεις με διαρκεια οχι τοσο στο πραγματικο τους μερος, οσο στο φαντασιωσικο.σχέσεις ασφαλείας, σαν ενα δίχτυ που μας προστατευει από την "πτωση".

σχέσεις εντονες , ανολοκληρωτες γι αυτο και τοσο ερεθιστικες, που ακομα κι αν βλεπεις τον αλλον μια στο τοσο, παιρνεις ικανοποιηση με το κουταλακι του γλυκου.. σα φαρμακο.. για ν αντεξεις μεχρι την επομενη φορα..

Τις εχουμε αναγκη, οσοι τις εχουμε; Ναι, για να τις κανουμε θα τις εχουμε. Αλλοιως θα βρισκαμε καποιους κοντινους προορισμους..που ομως μας φανταζουν τοσο σαρωτικοι που δεν θα τους αντεχαμε..σαν να φορας ενα ζευγαρι μαγεμενα κοκκινα παπουτσια και να ησουν αναγκασμενος και καταδικασμενος συνεχεια να χορευεις..μεχρι να εξοντωθεις..

σχεσεις εξ αποστασεως..εξιδανικευμενες απο την αποσταση. Ποτε να προλαβεις να απομυθοποιησεις τον αλλον.. ο χρονος του σαβατοκυριακου η των κοινων διακοπων δεν αρκει.. κι ετσι παραμενουμε "ιδανικοι κι αναξιοι εραστες των μακρισμενων θαλασσών και των γαλαζιων πόντων" σε ενα κατ' εξοχην ναρκισσιστικο και προφυλαγμενο σκηνικο..

Στα μέτρα μας και τις αντοχές μας.

4 σχόλια:

Donnaliza είπε...

γκουχ...γκουχ ..χμμμ....

:)

Δεν ξερω τι ειχες στο μυαλο σου...μα με ζωγραφισες κατα καποιο τροπο.

Οι πιο μεγαλοι ερωτες μου ειχαν αναμεσα την αποσταση, πολλες φορες αναρωτηθηκα το γιατι....γιατι παιρνω ικανοποιηση με το κουταλακι του γλυκου ...σα φαρμακο για να αντεξω μεχρι την επομενη φορα.....?

Αναφαλεια, φοβος, μερικη ακηδια της ψυχης....τι αραγε?

Ολα αυτα και αλλα τοσα ισως, λεω στον εαυτο μου, απ την αλλη λεω-δικαιολογια αραγε?- πως οι πιο κοντινοι προορισμοι οσες φορες προσπαθησα ηταν πολυ πιο μακρινες και αγονες γραμμες.....

Δεν ξερω.....ξερω μονο πως κουραστηκα ......δεν θελω αλλο...φαρμακο.....και αν δεν βρεθει κοντινος προορισμος...ε...σκασιλα μου μη σωσει και βρεθει....


Φιλι παλι καλη κι αγαπημενη μου :)

NikolaosX είπε...

Σχέσεις εξ αποστάσεως... Αμαρτία, κόλαση, αδυναμία, ανασφάλεια, φοβία, αγωνία, λαχτάρα, ελπίδα, ψευδαίσθηση.
Ανθρώπινα πράγματα δηλαδή. Καθημερινά. Εγώ, εσύ, όλοι μας. Αυτός που αισθάνεται ότι δεν τον αφορούν τα παραπάνω, να σηκώσει το χέρι του.

Σχέσεις εξ αποστάσεως. Εξιδανικευμένες καταστάσεις, βολικές εν μέρει, κάποτε ολοκληρωμένες, τις πιο πολλές φορές όμως μισές. Ζωή μισή δεν θέλω πια να ζω λέει ένα τραγουδάκι.

Η απόσταση όμως δεν παίζει κανένα ρόλο. Τα χιλιόμετρα δεν έχουν νόημα. Αυτό που σε δένει με τον άλλο, αυτό είναι που μετράει. Οι περισότεροι από εμάς, ζούμε με κάποιον άλλο άνθρωπο δίπλα μας και παρ' όλα αυτά είμαστε έτη φωτός μακριά του.
Τι κι αν ο άλλος είναι μακριά τελικά; Αν τον αγαπάς, αν έχεις έρωτα μέσα σου γι αυτόν, αν ξέρεις γιατί είσαι μαζί του (το σπουδαιότερο) τότε η απόσταση δεν έχει καμία απολύτως σημασία.
Αν αυτός ο άνθρωπος σε ολοκληρώνει, τότε όχι, η απόσταση δεν έχει σημασία. Αν αυτός ο άνθρωπος ξέρει να διαβάζει μέσα σου και μπορείς κι εσύ να κάνεις το ίδιο κι αυτά που διαβάζεις σε γεμίζουν, τότε όχι, η απόσταση δεν έχει καμία σημασία.

Οι σχέσεις εξ αποστάσεως λοιπόν δεν ορίζονται από τα σημεία στο χάρτη που βρίσκεται καθένας από τους δύο. Ορίζονται από την απόσταση που έχουν το μυαλό κι η καρδιά του ενός από το μυαλό και την καρδιά του άλλου.
Η αμαρτία, η κόλαση, η αδυναμία, η ανασφάλεια, η φοβία, η αγωνία, η λαχτάρα, η ελπίδα, η ψευδαίσθηση κυριαρχούν στις σχέσεις μας είτε αυτές είναι εξ αποστάσεως είτε όχι.

Συμπέρασμα; Όπως πάντα, μέσα μας είναι το πρόβλημα και όχι στην απόσταση.

rosie είπε...

Ευχαριστω για τα σχολια σας :)

Πολυτιμα για μενα

Δονα ΛΙζα, δεν ειχα εσενα στο μυαλο μου καλη μου, αμν και τωρα που τα βλεπω οντως σε ζωγραφιζω..και για τα τωρα και για τα πριν...

Νικολαε, καλως ηρθες :)

σ ευχαριστω για την αισιοδοξια της σκεψης σου

female res είπε...

Η σχέση μου είναι από απόσταση. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, είχα μια άλλη σημαντική σχέση από απόσταση. Τη θυμάμαι με ικανοποίηση, χωρίς καμμία πικρία.

Είχα και σημαντική σχέση από κοντά, έτσι δεν θα έλεγα ότι επιδιώκω, ασυναίσθητα, να βάζω μπροστά μου το εμπόδιο της απόστασης.

Δεν βρίσκω την απόσταση εμπόδιο. Η κακή επικοινωνία είναι εμπόδιο σε μια σχέση και αυτή δεν εξαρτάται από την απόσταση.

Αυτό που με κουράζει στις σχέσεις από απόσταση είναι ότι κάποιες φορές μοιάζω να είμαι μόνη μου, ενώ δε νιώθω καθόλου μα καθόλου μόνη μου, γιατί ο άλλος βρίσκεται πάντα στην ψυχή μου και κοντά μου. Απόκοσμο κάπως, δυσκολεύεται πολύ ο ορθολογισμός μου να μην το απορρίψει.

Αυτό που με ευχαριστεί στις σχέσεις από απόσταση είναι ότι έχω χρόνο για τον εαυτό μου, που τόσο βαθιά επιθυμώ.

Και όποτε συζούσα με το έτερο ήμιση, πάλι αποστάσεις είχα, τις ήθελα.

Βασική πολυτέλεια, παντού και πάντοτε, η δική μου κάμαρα.

Ζω με ανοιχτές πόρτες.
Κοιμάμαι με κλειστές.